Mondmaskers

Buren helpen buren

Mondmaskers

Patroontjes en verdeling

Er is al heel wat om te doen geweest. De medische-, veiligheids- en voedingssector kreunt onder het gebrek aan beschermingsmateriaal en kijken reikhalzend uit naar nieuwe leveringen.

Wie zichzelf wil beschermen (vb winkelen, ...) zoekt mischien zijn heil op het internet, maar hier is enige voorzichtigheid geboden. Niet zelden stoot je op een dubieus aanbod aan maskers en handgels die worden aangeboden tegen woekerprijzen en dit zonder garantie van effectieve levering. Prijzen van € 10 per mondmasker en €200 - 400/L gel zijn geen uitzondering. 

Op de website van de gemeente Halle vond Lia een goed gedocumenteerd artikel met een patroontje  voor een mondmasker dat iedereen in staat stelt om zelf een eigen mondmasker te maken. Zij teste het uit en heeft er nu een aantal ter beschikking voor de mensen die niet de mogelijkheid hebben om ze zelf te maken.

Masker nodig? (+32 (0)486 39 34 30 - info@vlemme.be). 

Daarnaast zijn er mogelijk nog instellingen of organisaties die mondmaskers kunnen gebruiken en zijn er vrijwilligers die maskers willen maken.
Ken jij er en heb je er de contactgegevens van? Geef die gerust door dan plaatsen we ze bij op deze pagina. 

GET IN TOUCH WITH  VLEMME

info@vlemme.be